Maximaal 5 bestanden, elk formaat van 10M wordt ondersteund. OK
Beijing Haina Lean Technology Co., Ltd 86-010-57158440 marina@hnl-electronic.com

Nieuws

Vraag een offerte aan
Thuis - Nieuws - Wat is het verschil tussen PCB en PCBA?

Wat is het verschil tussen PCB en PCBA?

November 17, 2021

Wat is het verschil tussen PCB en PCBA?


PCB is de afkorting van Gedrukte die Kringsraad, in Chinees wordt vertaald, wordt het genoemd gedrukte kringsraad. Aangezien het door elektronische druk wordt gemaakt, wordt het genoemd „gedrukte“ kringsraad. PCB is een belangrijke elektronische component in de elektronische industrie en een steun voor elektronische componenten. PCB is uiterst wijd gebruikt in de vervaardiging van elektronische producten, de reden waarom het wijd kan worden gebruikt.


Zijn unieke kenmerken worden samengevat als volgt:
1. Hoge bedradingsdichtheid, kleine grootte en lichtgewicht, die voor de miniaturisatie van elektronisch materiaal bevorderlijk is.
2. wegens de herhaalbaarheid en de consistentie van de grafiek, de bedrading en assemblage worden de fouten verminderd, en de onderhoud, het zuiveren en inspectietijd van het materiaal wordt bespaard.
3. Het is bevorderlijk voor mechanisatie en automatische productie, die arbeidsproductiviteit verbetert en de kosten van elektronisch materiaal drukt.
4. Het ontwerp kan worden gestandaardiseerd om uitwisseling te vergemakkelijken

 

PCBA is de afkorting van Gedrukte Kringsraad + Assemblage, zo betekent het dat PCBA door het volledige proces van laden van de raadssmt van PCB het lege en toen ONDERDOMPELINGSplug-in overgaat.

 

SMT en de ONDERDOMPELING zijn beide manieren om delen op PCB te integreren. Het belangrijkste verschil is dat SMT niet aan boorgaten op PCB vereist. In ONDERDOMPELING, moeten de SPELDspelden van de delen in de gaten worden opgenomen die zijn geboord.


SMT (de Oppervlakte zette Technologie op) oppervlakte zet mounters van het technologie hoofdzakelijk gebruik op om sommige uiterst kleine delen op PCB op te zetten. Het productieproces is: PCB-raad het plaatsen, de druk van het soldeerseldeeg, mounter het opzetten, en terugvloeiingsoven en gebeëindigde inspectie.


ONDERDOMPELINGSmiddelen „plug-in die“, d.w.z., delen op de PCB-raad opnemen. Dit is de integratie van delen in de vorm van stop-ins wanneer sommige delen groter zijn in grootte en zijn niet geschikt voor plaatsingstechnologie. Het belangrijkste productieproces is: plakkende kleefstof, plug-in, inspectie, golf het solderen, druk en gebeëindigde inspectie.

 

Van de bovengenoemde inleiding, kunnen wij weten dat PCBA over het algemeen naar een verwerkingsproces verwijst, dat zich ook kan begrijpen aangezien een gebeëindigde kringsraad, zo het bedoelt dat PCBA slechts kan worden geteld nadat de processen op de PCB-raad worden voltooid. PCB verwijst naar een lege gedrukte kringsraad zonder delen op het. Bovengenoemd is het verschil tussen PCB en PCBA.

 

laatste bedrijfsnieuws over Wat is het verschil tussen PCB en PCBA?